Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta/RTCG [ B.B. ]

06. 09. 2021. 10:38   >>  07. 09. 2021. 14:59

POTJERA NA SJEVERU IZRAELA

Palestinci iskopali tunel i pobjegli iz izraelskog zatvora

Izraelska policija organizovala je veliku potjeru na sjeveru Izraela i na okupiranoj Zapadnoj obali, pošto je šest Palestinaca prošle noći pobjeglo iz zatvora.

Kako je danas, navedeno postavljene su prepreke na putevima i policajci patroliraju tim područjem, a 400 ljudi je premješteno iz, kako je saopšteno, predostrožnosti kako bi se spriječili novi pokušaji bijega, javio je izraelski vojni radio.

Premijer Izraela Naftali Benet je bijeg označio "ozbiljnim incidentom" koji zahtijeva maksimalan napor raznih izraelskih bezbjednosnih službi.

Pretpostavlja se da su zatvorenici krenuli ka Dženinu, na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izraelski helikopteri su jutros nadlijetali taj grad, a palestinski klub zatvorenika koji predstavlja bivše i sadašnje zatvorenike naveo je da su pobjegli iz zatvora starosti od 26 do 49 godina.

 

Palestinske organizacije su brzo pohvalile bjekstvo. Portparol Islamskog džihada Daud Šehab označio ga je "istorijskim aktom koji će izazvati ozbiljan šok po izraelski bezbjednosni sistem i predstavlja udarac za vojsku i čitav sistem Izraela".

Bjekstvo pokazuje "da se borba za slobodu s okupatorom nastavlja i širi unutar zatvora i van njih da se postigne to pravo", rekao je portparol Hamasa Favzi Barhum.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније