Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

13. 09. 2021. 21:59   >>  22:00

POSLIJE POSJETE MAĐARSKOJ

Papa u Slovačkoj odaje počast žrtvama holokausta

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja započeo je danas zvaničnu posjetu Slovačkoj sastankom sa predsjednicom Zuzanom Čaputovom, kasnije će se susreti sa članovima jevrejske zajednice kako bi odao počast žrtvama holokausta.

Papa je dobro izgledao kad je stigao u predsjedničku palatu i odmorio se drugog dana svoje četvorodnevne posjete Mađarskoj i Slovačkoj, što je njegovo prvo putovanje u inostrantsvo poslije operacije stomaka u julu.

U poruci slovačkom narodu koju je napisao u knjizi časti palate, Franja je naveo da je došao kao hodočasnik u Bratislavu moleći se da ta zemlja bude "poruka bratstva i mira u srcu Evrope".

Papa je iz Budimpešte stigao u Bratislavu gdje će tokom popodneva posjetiti memorijalni centar holokausta, izgrađenog na mjestu sinagoge koju je uništio komunistički režim '60-ih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније