Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

16. 09. 2021. 10:59   >>  11:00 1

FINANSIRANJE BUDŽETA

Bajden predlaže povećanje poreza za kompanije i bogate

Ključni odbor Predstavničkog doma Kongresa SAD prihvatio je predloge zakona o povećanju poreza za kompanije i bogate kako bi se pomoglo u finansiranju budžetskog plana predsjednika Džoa Bajdena vrijednog 3.500 milijardi dolara.

Odbor Predstavničkog doma koji je zadužen za razmatranje budžeta, a u kojem poslanici demokrata imaju većinu, odobrio je većinom glasova djelove predloga budžetskih zakona koji se odnose na poreze.

To uključuje podizanje najviše stope poreza na dohodak s 37 na 39,6 odsto i najveće stope poreza na dobit kompanija s 21 na 26,5 odsto.

Prema planu, povećala bi se stopa poreza na kapitalnu dobit s 20 na 25 odsto za Amerikance s oporezivim prihodom iznad 400.000 dolara, uz dodatak od 3 odsto na prihode veće od 5 miliona dolara.

Mišljenje odbora predstavlja preporuku čelnicima Predstavničkog doma i Senata dok će u narednim nedjeljama raditi na konačnim verzijama zakona o porezima i potrošnji.

Demokrate, koji imaju za cilj da se zakon usvoji bez podrške republikanskih poslanika, ne mogu sebi dopustiti da izgube više od tri glasa u Predstavničkom domu i niti jedan glas u Senatu.

Povećanje poreza očekivani je predlog, s obzirom da su za vrijeme korona krize vlade Donalda Trampa i Džoa Bajdena odobrile ogromne fiskalne podsticaje kako bi se pomoglo građanima u savladavanju krize i podstakao oporavak privrede.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније