Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

16. 09. 2021. 22:59 >> 23:00

OPROŠTAJNA POSJETA

Makron: Sa Merkel ću raditi sve do formiranja nove vlade

Francuski predsjednik Emanuel Makron primio je danas u oproštajnu posjetu njemačku kancelarku Angelu Merkel s kojom je razgovarao o evropskim pitanjima i krizi u Avganistanu.

Makron je rekao da će sa kancelarkom nastaviti da radi do formiranja naredne njemačke vlade poslije izbora zakazanih za 26. septembar.

"Dok se ne formira sljedeća (njemačka) vlada, Angela Merkel i ja nastavićemo da radimo ruku pod ruku na glavnim pitanjima kojima nastojimo da pružimo francusko-njemačka rješenja, kao što smo to radili od prvog dana", rekao je Makron.

Među tim pitanjima su i kriza u Avganistanu i borba protiv terorizma, rekao je francuski predsjednik.

Angela Merkel je sa svoje strane rekla da se nada da se neće mnogo odugovlačiti sa formiranjem nove njemačke vlade.

Frans pres ocjenjuje da bi Angela Masnije kada je u Briselu zakerkel mogla još da bude na funkciji 6. oktobra kada je u Ljubljani zakazan samit Evropske unije i Zapadnog Balkana, kao i dvije nedjelje kazan sastanak EU.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније