Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 12. 2013. 15:37   >>  15:39

NAREDIO PREMIJER

Tajms: Mosad traži dokaze da Iran krši sporazum

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu naredio je Mosadu i vojnoj obavještajnoj službi da traže dokaze o nastavku nuklearnih aktivnosti Irana, zabranjenih na osnovu nedavno potpisanog sporazuma u Ženevi, piše "Sandej tajms", pozivajući se na izraelske odbrambene izvore.

Dokaz da Iran narušava uslove privremenog sporazuma, iskomplikovao bi nastojanja američkog predsjednika Baraka Obame da se odloži usvajanje novih sankcija protiv Irana u Kongresu, dok se pregovoara o dugotrajnom sporazumu, prenose izraelski mediji.

 

 

 Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je više puta ponovio, i prije i poslije potpisivanja sporazuma svjetskih sila s Iranom, da se tim dokumentom ne zaustavlja u dovoljnoj mjeri iranska sposobnost da razvije nuklearno oružje i da se prijevremeno nudi Islmaskoj Republici ublažavanje sankcija. 

"Svako ima svoj sopstveni odnos prema Ženevskom sporazumu. Ali je jasno da ako se dokaz proizvede, on će se srušiti kao kula od karata," rekao je jedan izraelski bezbjednosni izvor na koga se poziva "Tajms". Britanski list citira izraelske odbrambene izvore koji su rekli da izraelske obavještajne službe teže da otkriju tajnu aktivnost u tri oblasti iranskog nuklernog programa - skrivenim mjestima za obogaćivanje uranijuma, balističkim raketama i dizajniranju bombi. 

"Iran ne bi investirao takvo bogatstvo (koje se procjenjuje na 200 milijardi dolara) ako na kraju ne bi proizveo nuklearno oružje i pretvorio Iran u regionalnu super silu", rekli su ti izvori za " Tajms". 

List citira razne izraelske i američke eskperte koji su istakli da ih iranska obećanja nijesu uvjerila da se neće koristiti već obogaćeni uranijum da se proizvede plutonijum neophodan za proizvodnju nuklearnog oružja.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније