Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 12. 2013. 18:28 >> 18:43

ORIGINALNO

Majicama nasamarili neonaciste

Neonacisti na jednom festivalu u Njemačkoj teško su prevareni kad su kupili majice s nacističkim simbolima, koje su takve ostale samo do prvog pranja.

 

Kako prenosi Rojters, na majicama je bio natpis "hardkor pobunjenici", lobanja i nacionalistička zastava, ali je već kod prvog pranja ostala samo poruka u kojoj se ekstremistima nudi stručna pomoć da se maknu od neonaci-scene.

"Ako to može vaša majica, možete i vi. Pomoći ćemo vam da se sklonite od desničarskog ekstremizma", pisalo je na opranim majicama.

Neonacistima je podvaljeno oko 250 protivdesničarskih majica, a sve je organizirala grupa Egzit, koja pokušava ljude da "izliječi" od fanatične podrške ekstremno desnim pokretima.

U ime uvređenih neonacista oglasio se organizator koncerta iz stranke krajnje desnice NPD, Gordon Rihter.

"Pomalo je jadno da neko troši novac za nešto ovakvo", izjavio je za Rojters.

 Ekipa iz Egzita izjavila je da je zadovoljna jer je njihova poruka došla do ciljane skupine, mladih nemačkih neonacista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније