Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 12. 2013. 18:52 >> 18:52
1

NEOBIČAN ODRED

Rusija: Specijalna jedinica blizanaca

U Rostovu na Donu pojavio se neobičan policijski odred u kojem služi šestoro blizanaca. Uskoro će dobiti još jedan par braće. Momci trenutno prolaze testiranje na psihološku kompatibilnost s drugim pripadnicima odreda. Istovremeno uprava policije ozbiljno razmišlja o osnivanju specijalnog odreda koji bi se sastojao isključivo od blizanaca.

U čemu je suština takve ideje? U Kremaljskoj počasnoj straži vojnike, recimo, biraju po sličnosti, zbog toga daju prednost blizancima. Ali u specijalnim odredima ljepota nije ono najvažnije. Možda da bi se protivnik zbunio i postao nesposoban? Zamislite ovu situaciju. Tokom napada jedan blizanac ulazi kroz prozor, a drugi upada kroz vrata. Pa to je psihološki pritisak na protivnika koji će misliti da vidi duplo. Ipak tokom specijalnih operacija vojnici su maskirani. Onda u čemu je prednost blizanaca?

„Isprva nije postojao takav cilj da se osnuje čitav odred od blizanaca“, rekao zamjenik zapovjednika rostovskog OMON-a (rus. ruska specijalna policija opred.) Roman Vaščenko. „Prvo su nam došli braća-blizanci Aleksandar i Nikolaj Macina. Momci imaju jako dobru fizičku spremu. Bavili su se kikboksom, služili u izviđačkim četama. Potom su došli braća Pokidovi i Sevrjukovi. A pritom i jedni i drugi se zovu Aleksandar i Pavel.

I oni su također odlični borci. Još dok smo trenirali počeli smo primjećivati kako braće rade složenije. Zajedno su odrasli, njima je dovoljan jedan gest, pogled da bi se razumjeli bez riječi“.„Svako od njih je odličan borac. Ako se dogodi viša sila, svaki borac može odlično funkcionisati pojedinačno.No blizanci u paru su prava ratna mašina“, ističe Vaščenko.

 Svaki par ima svoju specijalnost. Aleksandar i Pavel Pokidovi su snažni blok. Nakon treniranja neprestano zbijaju šale. Govore da su, koristeći svoju sličnost, obmanjivali djevojke i predavače.

Pravni fakultet upisaće zajedno. Ako se budu ženili, ženiće se isti dan. Saša i Kolja Macini su „visotniki“. Tako u specijalnim odredima nazivaju one koji mogu neprimjetno ući u prostoriju, gdje su zatvoreni zločinci, neutralizovati ih i osigurati zaklon za ostatak grupe.

Macini su malenog rasta, graciozni i pokretni. Kad na događajima lokalnog MUP-a treba pokazati primjere vojnog naoružanja, izbor pada upravo na Aleksandra i Nikolaja.  Na pitanje osećaju li oni međusobno nevidljivu vezu, blizanci sliježu ramenima te govore da se i prema drugim borcima specijalnog odreda ophode bratski. „No želio ti to ili ne, za brata se više brineš. I spreman sam učiniti sve kako on ne bi došao u nepriliku. Krv nije voda“, govori Nikolaj Macin.

 

 

(Izvor: ruskivjesnik.com)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније