Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 12. 2013. 20:01   >>  20:01 1

SA ZAKAŠNJENJEM

Zima stigla u najhladniju prijestonicu svijeta

U glavnom gradu Kazahstana Astani, za razliku od prošle godine, zima je ove godine kasnila mjesec dana, te je stigla u decembru, javlja agencija Anadolija. Astani je najhladnije prijestonica na svijetu, gdje se temperature spuštaju čak na 52 stepena ispod nule.

Rijeka Išim koja protiče kroz glavni grad Kazahstana i obično zaledi u novembru, ove godine zaledila je tek u decembru. Snijeg koji je počeo padati sinoć u potpunosti je prekrio rijeku.

Građani Astana izašli su da se grudvaju i iskoriste prvi ovogodišnji snijeg, a neki su čak i šetali po zaleđenoj rijeci Išim. Djeca koja su se grudvala ispred najstarijeg tržnog centra u Astanu, Sine Tempore, okupila su se kasnije oko jelke i pjevala pjesme.

Prema vremenskoj prognozi, zima će u Astanu doći tek naredne sedmice, dok će noćne temperature iznositi i do minus deset stepeni. Zajedno sa glavnim gradom Mongolije, Ulanbatorom, Astana je jedan od najhladnijih glavnih gradova na svijetu, gdje zimske temperature dostižu ćak minus 52 stepena Celzijusa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније