Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 12. 2013. 08:56 >> 08:56

UKINULI DOSTAVU ZALIHA

Karzai: SAD nas pritiskaju zbog Sporazuma

Avganistanski predsjednik Hamid Karzai optužio je SAD da su obustavile dostavljanje neophodnih zaliha pojedinim avganistanskim vojnim i policijskim jedinicama, kako bi izvršile pritisak na Vladu te zemlje da potpiše što prije Sporazum o definisanju uslova pod kojima bi američki vojnici ostali u Avganistanu do kraja 2014.

U saopštenju predsjednika, izdatom u nedjelju nakon sastanka nacionalnog bezbjednosnog saveta, ističe se da je "dva ili tri puta" prekinuto snabdijevanje goriva i opreme, javio je AFP. 

NATO je kasnije izdao saopštenje u kojem je negirao Karzaijeve tvrdnje, ističući da procesuira sve narudžbine i da dostava nije obustavljena. 

Sporazumom između Avganistana i SAD bi trenalo da se definišu uslovi pod kojima bi američki vojnici ostali u Avganostanu i nakon povlačenja 75.000 vojnika NATO-a do kraja 2014.

SAD žele da se Sporazum potpiše do kraja mjeseca, dok je Karzai rekao da bi to moglo da se dogodi tek nakon predsjedničkih izbora koji se održavaju u aprilu naredne godine.



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније