Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ B.B. ]

28. 09. 2021. 17:09 >> 17:11

PUT DO POVRŠINE DUG 48 SATI

Spasena većina rudara zarobljenih u rudniku u Kanadi

Trideset troje od 39 rudara koji su ostali zarobljeni u rudarskoj jami u nedjelju u istočnoj Kanadi uspjelo je noćas da izađe iz rudnika, a operacija spasavanja se nastavlja, rekao je šef spasilačkih timova.

Rudari su ostali zarobljeni u rudniku u nedjelju na dubini između 900 i 1.200 metara usljed kvara na liftu koji spušta radnike u rudarsku jamu.

"Jako je dugo. Ostalo je još da se izvuče šest osoba i nadamo se da će svi biti na površini sredinom popodneva", rekao je danas za televiziju CBS Šon Rajdaut, koji predvodi spasioce.

Prema njegovim riječima, nijesu svi fizički u stanju da se sami popnu tako da se koriste konopci da ih podignu, a trebalo im je 48 sati da se popnu.

Brazilska grupa Vale koja je vlasnik rudnika objasnila je juče da niko od rudara nije povrijeđen u tom incidentu i da imaju pristup hrani i vodi.

Šef grupe Vale za kanadsku provinciju Ontario naveo je u saopštenju da su srećni i da osjećaju olakšanje zato što su rudari koji su izašli iz rudnika, živi i zdravi.

Radovi na lokaciji Toten u Sadberiju gdje radi oko 200 zaposlenih prekinuti su od nedjelje i grupa je saopštila da će napraviti procjenu prije nego što nastavi proizvodnju.

Rudnik je bio zatvoren 1972. ali kompanija Vale je sprovela radove i ponovo ga otvorila 2014.

Tokom prvih šest mjeseci 2021. godine iskopano je oko 3.600 tona nikla.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније