Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

01. 10. 2021. 08:53 >> 08:54

USPJEŠNO

S.Koreja testirala protivvazdušnu raketu

Sjeverna Koreja testirala je uspješno protivvazdušnu raketu koja je "nedavno razvijena", objavila je danas zvanična novinska agencija KCNA.

Kako je navela agencija, proba je izvedena juče.

"Provjerene su izuzetne borbene performanse rakete, sa uvođenjem ključnih novih tehnologija", navela je agencija.

Ove nedjelje Pjongjang je saopštio i da je testirao hipersoničnu raketu koja, ukoliko se te tvrdnje potvrde, predstavlja veliki tehnološki prodor zato što može da leti pet puta brže od zvuka.

Probe su izazvale uznemirenost u svijetu, SAD, zajedno sa Francuskom i Velikom Britanijom pozvale su na hitan sastanak Savjeta bezbjednosti UN.

Sjevernoj Koreji su zabranjeni programi nuklearnog oružja i balističkih raketa rezolucijama Savjeta bezbjednosti UN, i protiv nje su podignute brojne međunarodne sankcije zbog kršenja tih zabrana.

Od dolaska Kim Džong Una na vlast programi naoružanja su napredovali, a Pjongjang to opravdava potrebom da se zaštiti od moguće američke diplomatije.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je juče da Sjeverna Koreja podstiče "nestabilnost i nesigurnost".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније