Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

03. 10. 2021. 15:09   >>  15:20

U 84 GRADA

Protesti u Brazilu, traže smjenu predsjednika

Više hiljada ljudi protestovalo je na ulicama brazilskiih gradova protiv predsjednika Brazila Žaira Bolsonara.

Proteste koji su održani tačno godinu dana pred izbore u toj zemlji, organizovale su opozicione stranke i sindikati, prenosi BBC.

Bolsonarova popularnost je u opadanju, a stanovnici Brazila su nezadovoljni kako on rukovodi krizom izazvanom pandemijom korona virusa.

U toj zemlji je od kovida-19 umrlo oko 600.000 ljudi.

Najveći skupovi održani su u Rio de Žaneiru, Sao Paulu i Braziliji. Iako su pozivi na proteste upućeni u 167 brazilskih gradova, okupljanja su organizovana u 24 od 27 brazilskih država, odnosno u 84 grada, među kojima je 14 glavnih gradova.

Neki lideri desnice i desnog centra pridružili su se protestnim skupovima kako bi upozorili na posljedice privredne krize u zemlji, iako nisu podržali poziv na smjenu predsjednika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније