Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B. ]

06. 10. 2021. 11:50 >> 11:51

PAPA FRANJO

"Da se takve tragedije ne ponove"

Papa Franjo govorio je danas o "sramoti", ponavljajući ovu riječ nekoliko puta, povodom optužbi za zločine nad djecom u Rimokatoličkoj crkvi u Francuskoj.

"Želim da iskažem žrtvama tugu i bol za pretrpljene traume, ali i sramotu, našu sramotu, sramotu zbog preduge nesposobnosti crkve da ih stavi u središte svojih briga", rekao je papa tokom audijencije.

On je pozvao sve vjerske zvaničnike "da nastave da ulažu sve svoje napore kako se takve tragedije ne bi ponovile".

Nezavisna komisija, koja je istraživala razmjere zločina nad djecom u Rimokatoličkoj crkvi u Francuskoj, objavila je juče zaključke procenjujući da je od 1950. bilo 216.000 djece žrtava sveštenika i drugih crkvenih zvaničnika.

Ako se na listu dodaju i žrtve necrkvenog osoblja koje je angažovala Rimokatolička crkva u Francuskoj, poput učitelja ili nadzornika, broj žrtava iznosi 330.000.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније