Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 02. 2013. 19:13 >> 19:08

IZBORI

Za koga će glasati Italija?

U Italiji se sjutra i u ponedjeljak održavaju prijevremeni parlamentarni izbori.

Posljednje ankete predviđaju pobjedu lijevog centra Pjer Luiđi Bersanija. Slijedi ga koalicija desnice sa Silviom Berluskonijem na čelu.

Komičar Bepe Grilo i njegov pokret Pet zvjezdica bi, prema anketama, dobili oko 17 procenata, a koalicija centra okupljena oko aktuelnog premijera Marija Montija između 10 i 12 odsto.

Italijanska javnost je ogorčena zbog rekordne nezaposlenosti, posebno mladih, kao i zbog povećanja poreza, ekonomskih teškoća i korupcije na najvišim nivoima. Birališta će sjutra biti otvorena od 8 do 20, a u ponedjeljak od 7 do 13 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније