Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

O.Z.

09. 10. 2021. 21:43 >> 22:17
2

NAKON OPTUŽBI ZA KORUPCIJU

Kurc podnio privremenu ostavku

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc je podnio "privremenu ostavku". Umjesto njega kancelar postaje dosadašnji ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg.

Neobična formulacija o "privremenoj ostavci" dolazi zbog načina političke demisije. Državno tužilaštvo za borbu protiv korupcije je otvorilo istragu protiv Sebastijana Kurca i vrha njegove partije OVP zbog mita i korupcije, prenosi RTS.

Dok se optužbe ne razjasne, a da bi se spriječio pad vlade i novi izbori, kancelar Kurc daje ostavku.

Kurc do daljeg ostaje šef stranke i šef parlamentarne frakcije svoje stranke.

Njegova namjera je da se vrati na mjesto kancelara kad se optužbe Tužilaštva protiv njega "pokažu kao neosnovane", kako je rekao na konferenciji za medije.

"Sklanjam se s mjesta da spriječim haos", rekao je Kurc u prvoj reakciji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније