Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

10. 10. 2021. 20:02   >>  20:03

IZRAEL

Merkel položila vijenac u Memorijalnom centru holokausta

Odlazeća kancelarka Njemačke Angela Merkel položila je danas vijenac u Memorijalnom centru holokausta, Jad Vašem, u Jerusalimu u znak sjećanja na šest miliona evropskih Jevreja koje su nacisti i njihovi saradnici ubili tokom Drugog svjetskog rata.

"Svaka posjeta Jad Vašemu dirne me do srži. Zločini protiv jevrejskog naroda koji su ovdje dokumentovani su vječno podsjećanje na odgovornost koju mi Njemci snosimo i upozorenje", rekla je Merkel, ocijenivši da je odgovornost Njemačke da se usprotivi antisemitizmu.

Izrael je osnovan poslije holokausta 1948. godine, a diplomatske odnose sa Njemačkom je uspostavio tek 1965, ali su tokom decenija veze te dvije zemlje ojačale.

Njemačka je najveći trgovinski partner Izraela u Evropi i vlada Njemačke pružila je solidnu podršku jevrejskoj državi tokom ratova i diplomatskih kriza.

Merkel je sinoć doputovala u dvodnevnu oproštajnu posjetu Izraela tokom koje se sastala s premijerom Izraela Naftalijem Benetom i novim predsjednikom te zemlje Isakom Hercogom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније