Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 02. 2013. 19:56 >> 19:51

OŠTRO

Vatikan danas kritikovao medije

Vatikan je danas kritikovao medije zbog objavljivanja "pogrešnih informacija" o katoličkoj crkvi, javili su italijanski mediji.

Portparol Vatikana Federiko Lombardi istakao je da pojedinci žele da profitiraju od trenutne dezorjantacije u katoličkoj crkvi kako bi širili "tračeve" i "klevete".

Ostavka pape Benedikta Šesnaestog, prva koju je podnio neki rimokatolički lider u proteklih skoro 600 godina, stupa na snagu 28. februara.

 

Italijanski list "Republika" u svom jučerašnjem izdanju pisao je da je neočikivana papina ostavka uslijedila poslije otkrića homoseksualne afere među visoko rangiranim vatikanskim svještenicima, koji su bili ucijenjeni.

List piše da je papa odlučio da se povuče 17. decembra, na dan kada je dobio dokumente od tri kardinala koji su imali zadatak da istraže aferu curenja vatikanskih dokumenata u javnost.

Ovaj izvještaj je jedan u seriji članaka u kojima se govori o homoseksualnosti u Vatikanu. Prije pet godina, jedan visoki vatikanski zvaničnik suspendovan je, nakon što ga je italijanska televizija u tajnosti snimila u namještenoj operaciji u kojoj je pristao na seksualni odnos sa maloljetnikom.

Vatikan formalno ne osuđuje homoseksualnost, ali tvrdi da su seksualni odnosi između dva muškarca protivprirodni. Papa je ranije zabranio da se za svještenike obrazuju studenti koji otvoreno priznaju da su homoseksualci, prenijele su agencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније