Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

12. 10. 2021. 22:14 >> 22:15

MERKEL PORUČILA

"Ne dozvoliti da Avganistan propadne"

Međunarodna zajednica da ne smije da dozvoli da Avganistan propadne, poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel dodajući da svijet ne može samo da gleda kako 40 miliona ljudi "tone u haos”.

Merkel je, na virtuelnom samitu G20, rekla da “niko ništa ne dobija ako se uruši čitav monetarni ili finansijski sistem u Avganistanu”.

"Tada se više ne može pružati humanitarna pomoć", rekla je Merkel, prenosi Tanjug.

Talibani moraju da omoguće pristup svim tijelima Ujedinjenih nacija koja dostavljaju pomoć, istakla je ona dodajući da se moraju poštovati prava žena i devojčica.

Merkel je potvrdila obećanje Njemačke da će donirati 600 miliona EUR Avganistanu.

Na samitu su lideri zemalja naglasili da pomoć treba pružati preko nezavisnih međunarodnih organizacija, a ne direktno talibanima, piše BBC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније