Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

15. 10. 2021. 09:20   >>  09:21

BAJDEN POTPISAO

Podiže se granica zaduživanja SAD

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden potpisao je tekst kojim se podiže plafon duga SAD do decembra, saopštila je sinoć Bijela kuća.

Time je omogućeno da se izbjegne situacija u kojoj SAD ne bi mogle da otplaćuju dug što bi imalo teške posljedice za zemlju i za svijet.

Kongres je u utorak odobrio privremeno podizanje granice zaduživanja SAD za 480 milijardi dolara. Predstavnički dom usvojio je tu mjeru samo sa podrškom demokrata koji su većina u tom domu, i uz intenzivno sukobljavanje sa republikancima.

Da mjera nije usvojena zemlja bi mogla da se nađe u prekidu isplaćivanja dugova već 18. oktobra, upozorilo je ranije ministarstvo finansija.

Ovo podizanje granice zaduživanja trebalo bi da bude dovoljno "da dozvoli saveznoj vladi da nastvi da u potpunosti ispunjava svoje obaveze do početka decembra", navodi se u saopštenju Bijele kuće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније