Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

21. 10. 2021. 08:50 >> 08:51

FRANCUSKA

Usvojili sporni zakon o produženju kovid propusnice

Francuski poslanici usvojili su noćas zakon kojim se otvaraju vrata za mogućnost produžetka upotrebe kovid propusnice do 31. jula 2022. godine.

Zakon je u Narodnoj skupštini usvojen sa samo 10 glasova razlike, sa 135 za i 125 protiv, poslije dva dana rasprave. Tekst zakona još treba da razmatra Senat 28. oktobra.

Francuska zdravstvena propusnica zbog kovida zabranjuje pristup brojnim javnim mjestima kao što su barovi, kafei, pozorišta, dugolinijski saobraćaj. Dobijaju ga osobe koje su potpuno vakcinisane ili imaju skoro urađen negativan test na korona virus.

Zakon je počeo da se primjenjuje od 9. avgusta, kada je bio obavezan za ulazak na brojna javna mjesta kao što su barovi i restorani, a od 30. avgusta takođe je postao obavezan za 1,8 miliona zaposlenih koji su u kontaktu sa javnošću.

Ovim zakonom cilj vlade je da podstakne 26,5 odsto Francuza koji se još nisu vakcinisali da to urade.

Demonstracije su organizovane svake subote u Francuskoj od kada je propusnica uvedena, a na njima se okupljalo i do 237.000 ljudi, mada su posljednjih nedjelja protesti oslabili.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније