Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Klix.ba [ B.B. ]

21. 10. 2021. 18:25   >>  22:21 2

NA RIMSKOM TRGU

Stjuardese Alitalie se skinule u znak protesta zbog gubitka posla

Oko 50 bivših stjuardesa ugašene italijanske aviokompanije Alitalia skinule su svoje uniforme u centru Rima na trgu Pjaca del Kampidoljo, u znak protesta zbog gubitka posla i uslova u kojim trenutno rade njihove kolegice koje su ponovo zaposlene u novoj kompaniji "ITA Airways".

Alitalia je svoj posljednji let obavila 14. oktobra, a već narednog dana je s radom počela nova kompanija ITA Airways koja je preuzela manje od 3.000 od ukupno 10.000 nekadašnjih uposlenika Alitalije.

Sindikat tvrdi da će oni koji nastave raditi za novu kompaniju imati značajno manja primanja.

Zato su se stjardese odlučile na protest, a to su učinile okupljanjem na trgu i skidanjem svojih uniformi, prvo sakoa, potom suknji, a potom su izule i cipele s visokim potpeticama. Tako su bosonoge stajale u tišini nekoliko minuta, a potom su pokupile svoju odjeću i uglas uzviknule "Mi smo Alitalia".

Sindikat vrši pritisak na vladu da produži pomoć nezaposlenima u narednih pet godina.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније