Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

23. 10. 2021. 11:42 >> 13:36

NESREĆA NA SETU

Boldvinu rečeno da pištolj nema prave metke

Glumcu Aleku Boldvinu u ruke je dat pištolj rekvizit za koji je rečeno da je bezbjedan i da nema prave metke, što se ispostavilo netačnim i rezultiralo smrću direktorke fotografije i ranjavanjem reditelja, saopštila je policija.

Pomoćnik reditelja koji je Boldvinu dao pištolj u ruke nije znao da u njemu ima pravih metaka, piše u izvještaju policije, prenio je danas Glas Amerike (VOA).

Boldvin je na snimanju filma "Rdja" usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souza kada je pucao iz pištolja rekvizita. Hačins je umrla u bolnici, a Souza je pušten na kućno liječenje.

Boldvin je rekao da je u šoku od toga šta se desio i da u potpunosti sarađuje sa policijom.

Lokalni šerif je rekao da nije podnijeta krivična prijava i da je istraga u toku. Boldvin je svojevoljno dao izjavu policiji.

Sudija u Santa Feu izdao je nalog za pretres filmskog seta, oružja, kamera, dokumentacije.

Pištolj iz kojeg je Boldvin pucao bio je jedan od tri, a predao mu ga je pomoćnik reditelja.

"Kada mu je dao pištolj, rekao je da je bezbjedan i da nema metaka u sebi", navodi se u policijskom izvještaju.

Los Anđeles tajms i Dedlajn Holivud citiraju i druge učesnike na snimanju filma koji kažu da je nekoliko kamermana napustilo set i prije tragedije. Takođe, i da su se već događali incidenti sa pištoljima rekvizitima.

"Kasnile su nam plate po tri nedjelje, izbacivali su nas iz hotela, nismo bili bezbjedni kada je riječ o kovidu, a povrh svega - ni kada je riječ o oružju. Sve u svemu, loši bezbjednosni uslovi na setu", izjava je jednog od angažovanih na snimanju filma.

Iz produkcije filma niko nije komentarisao ove navode, samo su rekli da su "svjesni da postoje žalbe na bezbjednosne uslove na setu i da sprovode internu istragu o tome".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније