Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 12. 2013. 16:53 >> 16:55

PODRŠKA DEMONSTRANTIMA

Timošenkova: Uvedite sankcije Janukoviču

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko, koja trenutno izdržava zatvorsku kaznu, pozvala je danas SAD i EU da uvedu sankcije predsjedniku Viktoru Janukoviču i njegovoj porodici zbog nasilja nad proevropskim demonstrantima u Kijevu.

"Sankcije usmjerene na Janukoviča i njegovu porodicu su jedini jezik koji on razumije", ocijenila je Timošenkova u izjavi, koju je dostavila preko svog advokata.

Advokat Sergej Vlasenko je agenciji Frans pres rekao da je riječ o sankcijama u SAD. "Što se tiče Evropske unije, pozivamo na pokretanje antikorupcijske istrage protiv Janukoviča i njegove porodice, koja ima račune i imovinu u Evropi", dodao je on. 

Vlasenko je  kazao da je Timošenkova "veoma slaba" drugog dana štrajka glađu, koji je počela u znak podrške demosntrantima.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je danas kritikovao Evropu, zbog, kako je rekao, histerije nastale poslije odbijanja Ukrajine da potpiše sporazum o približavanju EU.

 "Trenutna situacija izazvana je histerijom nekih Evropljana zbog činjenice da je Ukrajina, koristeći svoje suvereno pravo, odlučila da u ovoj fazi ne potpiše izvjesne sporazume za koje ukrajinski eksperti i vlasti smatraju da su nepogodni", rekao je Lavrov u Kijevu, javila je agencija Interfaks.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније