Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 02. 2013. 08:30   >>  08:25

TOKOM VOJNE VJEŽBE

Iranska vojska oborila bespilotnu letjelicu

Iranska Revolucionarna garda saopštila je da je oborila jednu bespilotnu letjelicu na jugu zemlje tokom svoje vojne vežbe.

Zvanična iranska novinska agencija IRNA prenela je izjavu generala Hamida Šarheilija koji je rekao da je jedna njegova jedinica uhvatila signal sa jedne od letelica u blizini iranskog vazdušnog prostora.

Vojska je potom oborila letelicu u blizini grada Sirdžana, gde su se održavale trodnevne vojne vežbe i gde je bila proba iranskih bespilotnih letelica uključujući i one sa samouništenjem.

General Šarheili, koji je portparol Republikanske garde, nije naveo da li je oborena letelica američka već je samo rekao da je "neprijateljska".

Iranska vojska do sada je više puta saopštavala da je obarala bespilotne letelice iznad svoje teritorije, uključujući tu i najnapredniji američki model "RQ-170 Sentinel".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније