Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ I. P. ]

13. 11. 2021. 10:58 >> 10:59

PUTIN TVRDI

Rusija nema veze sa migrantskom krizom

Ruski predsjednik Vladimir Putin odbacio je danas svaku odgovornost za tekuću migrantsku krizu na granici između Belorusije i Poljske, gdje se danima nalazi nekoliko hiljada migranata.

"Želim da to svi znaju. Mi nemamo ništa s tim", rekao je Putin u intervjuu kanalu Vesti, pošto ga je nekoliko zapadnih zvaničnika optužilo da je sa Bjelorusijom organizovao slanje migranata na granicu.

Zapadne zemlje optužuju bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka da je orkestrirao kontinuirani dolazak migranata na granicu sa Poljskom, članicom Evropske unije (EU), kao odgovor na sankcije koje je EU uvela Bjelorusiji zbog represije nad učesnicima protesta opozicije.

Lukašenko za sada može da računa na podršku svog glavnog saveznika, ruskog predsjednika, dok su SAD u petak uveče izrazile veliku zabrinutost zbog situacije na granici.

Putin je u istom intervjuu ocijenio kao "ozbiljan izazov" za Rusiju vojne vježbe SAD i NATO-a na Crnom moru.

"SAD i njeni saveznici NATO-a izvode neplanirane vježbe u Crnom moru. Ne samo da imaju prilično jaku pomorsku grupu, već i stratešku avijaciju. To je ozbiljan izazov za nas", rekao je Putin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније