Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

15. 11. 2021. 22:20 >> 22:26

BRITANSKA POLICIJA

Eksplozija u Liverpulu teroristički incident

Britanska policija saopštila je danas da se eksplozija u taksiju ispred bolnice u Liverpulu u kojoj je poginuo jedan čovjek tretira kao teroristički incident, ali da je za sada nejasan motiv.

Eksplozija koja se dogodila juče izazvana je improvizovanom eksplozivnom napravom, rekao je Ras Džekson, šef odjeljenja za borbu protiv terorizma policije sjeverozapadne Engleske.

On je rekao da se vodi istraga da se utvrdi kako je uređaj napravljen i motiv za taj incident da bi se vidjelo da li je još neko u to uključen.

Muškarac koji je bio putnik u taksiju stradao je u eksploziji, a taksista je povrijeđen.

Tri muškarca stari između 21 i 29 godina uhapšeni su na osnovu zakona o terorizmu.

Gradonačelnica Liverpula rekla je da je brzo djelovanje vozača taksija spriječilo moguću katastrofu.

On je dodala da je taksista zaključao vrata svog taksija tako da putnik nije mogao da izađe.

"Taksista je herojskim naporima uspio da spriječi nešto što je moglo da bude užasna tragedija u bolnici", rekla je ona za Bi-Bi-Si (BBC).

Taksista se liječi u bolnici od povreda koje nijesu opasne po život.

Sumnja je izazvana zbog vremena kada se dogodila eksplozija, nešto prije 11 sati prije podne u nedjelju na Dan sjećanja, kada se širom Britanije održavaju službe u znak sjećanja na poginule u ratovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније