Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V. ]

17. 11. 2021. 23:08   >>  23:09

ERDOGAN PORUČIO

EU da preduzme konkretne korake prema Turskoj

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan pozvao je u srijedu zemlje Evropske unije da preduzmu konkretne korake za razvoj veza s Turskom, kandidatom za članstvo u EU, kao i da zauzmu strateški pristup u odnosima s Turskom. Kako je rekao, Ankara je pokazala svoj principijelni stav i napore u korist dijaloga i diplomatije u cilju sprovođenja pozitivne agende.

Erdogan je govorio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa španskim premijerom Pedrom Sančezom, koji je u službenoj posjeti Republici Turskoj.

Turska je zemlja kandidat za članstvo u EU od 1999. godine, njeni pristupni pregovori počeli su 2005. godine, ali je posljednjih godina njena kandidatura u suštini zamrznuta.

Erdogan je, kako prenose svjetski mediji, rekao da treba raditi u korist dijaloga.

„Ne smije se dopustiti da sitni interesi nekoliko država članica oslabe EU i odnose EU-a i NATO-a”, naglasio je Erdogan. 

Predsjednik Turske je rekao i da su sa Španijom napravili nosač aviona, čije je porinuće već gotovo, kao i da sa ovom zemljom žele napraviti i puno veći.

S druge strane, premijer Španije istakao je da su bilateralni odnosi Španije i Turske dostigli izvanredan nivo.

“Želimo da Turska bude dio Evropske unije. Turska nije samo susjed, ona je za EU zajednički saveznik”, rekao je Sančez. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније