Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (Slobodna Evropa) ]

30. 11. 2021. 18:38   >>  18:41

PUTIN UPOZORIO

Ne raspoređivati vojnike i oružje na teritoriju Ukrajine

Ruski predsjednik Vladimir Putin oštro je upozorio NATO da ne raspoređuje vojnike i oružje na teritoriji Ukrajine, ističući da je to crvena linija za Moskvu i da će izazvati "snažan odgovor". Komentarišući zabrinutost Zapada zbog navodne namjere Rusije da izvrši invaziju na Ukrajinu, Putin je rekao da je Moskva podjednako zabrinuta zbog vježbi NATO-a u blizini svojih granica.

Putin je, govoreći na Investicionom forumu u Moskvi, izrazio zabrinutost da bi NATO mogao da iskoristi ukrajinsku teritoriju za raspoređivanje raketa sposobnih da dobace do komandnih centara ruske vojske za svega pet minuta.

"Pojava takvih pretnji za nas predstavlja crvenu liniju", poručio je Putin.

Ruski predsjednik je naveo da je Moskva bila primorana da se suprotstavi rastućim prijetnjama razvijanjem novog hipersoničnog oružja.

Rusija je izvela niz proba hipersonične krstareće rakete Cirkon, sposobne da leti devet puta većom brzinom od brzine zvuka, sa dometom od 1.000 kilometara. Poslednja proba izvedena je 29. novembra.

Zvaničnici Ukrajine i NATO-a izrazili su zabrinutost zbog ruskog gomilanja vojne opreme i vojnika u blizini granice sa Ukrajinom, navodeći da bi ono moglo da znači da se Moskva priprema za invaziju na tu zemlju.

Ministri spoljnih poslova članica NATO-a upozorili su 30. novembra Rusiju da bi svaki pokušaj dalje destabilizacije Ukrajine bio skupa greška.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније