Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

30. 11. 2021. 23:38 >> 23:40

U SAD-U

Supruga El Čapa osuđena na tri godine zatvora

Sud u Vašingtonu u SAD osudio je suprugu meksičkog narko bosa Hoakina Guzmana zvanog El Čapo na tri godine zatvora pošto se izjasnila krivom da mu je pomagala da vodi svoju kriminalnu imperiju vrijednu više milijardi dolara.

Ema Koronel Aispuro takođe je pomogla mužu da planira dramatično bjekstvo kroz tunel iskopan ispod zatvora u Meksiku 2015. godine tako što mu je prokrijumčarila GPS sat, rekli su tužioci na ročištu u saveznom sudu u Vašingtonu. To je pomoglo onima koji su kopali tunel da utvrde lokaciju i da stignu do njega. On je ponovo uhvaćen naredne godine.

Tužioci su tražili četiri godine zatvora, ali američki sudija joj je odredio manje navodeći da je njena uloga bila samo djelić mnogo veće organizacije.

Advokati odbrane takođe su ukazali da je ona imala 17 godina kada je srela Guzmana i da se udala za njega kada je imala 18 godina.

To je sve počelo kada je ona bila maloljetnica podložna uticajima udata za moćnog čovjeka starijeg od nje više od trideset godina, rekao je jedan od advokata.

Koronel Aispuro je izrazila iskreno žaljenje za svu štetu koju je nanijela i zatražila oproštaj. Govorila je na španskom preko prevodioca u sudu. Ona je zatražila da joj se izrekne kazna koja bi joj omogućila da gleda kako njene devetogodišnje bliznakinje odrastaju.

Ona se prethodno izjasnila krivom za tri savezna prekršaja u okviru nagodbe sa saveznim tužiocima. Predala je i 1,5 miliona dolara.

Koronel Aispuro je pomagala Guzmanu da šalje poruke svojim podređenim dok je bio u zatvoru što mu je omogućilo da drži pod kontrolom Sinaloa kartel dok je bio iza rešetaka.

"Izabrao je nju da nosi poruke ljudima koji su radili za njega", rekao je tužilac Entoni Nardoci.

Tridesetdvogodišnja Koronel Aispuro uhapšena je u februaru na vašingtonskom aerodromu i od tada se nalazi u zatvoru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније