Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 02. 2013. 12:48 >> 12:43

MIR

Potpisan mirovni sporazum u Kongu

Lideri zemalja afričkog regiona Velikih jezera, uz posredovanje UN, potpisali su okvirni mirovni sporazum kako bi okončali dvije decenije dug sukob u Demokratskoj Republici Kongo.

„Nadam se da će ovaj sporazum voditi ka eri mira i stabilnosti za ljude Konga i cijelog regiona“ rekao je  Generalni sekretar Ujedinjenih nacija,Ban Ki-mun.

Na osnovi mirovnog sporazuma , formiraće se specijalna „interventna brigada“ UN na istoku Konga, koja bi se borila protiv pobunjeničkih grupacija

Istok DR Konga, bogat prirodnim resursima, u posljednje dvije decenije je poprište naoružanih grupa, koje često imaju podršku drugih zemalja.

Afrički lideri nisu uspjeli prošlog mjeseca da potpišu mirovni sporazum, jer nisu mogli da odrede ko će komandovati regionalnim snagama koje će biti razmještene u istočnom Kongu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније