Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

04. 12. 2021. 20:34 >> 21:47
1

PAPA FRANJA IZJAVIO

Evropa "rastrzana nacionalističkom sebičnošću"

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja izjavio je danas u Atini da je Evropa odgovorna za migrantsku krizu, ocjenjujući da je Evropa "rastrzana nacionalističkom sebičnošću".

Suočena sa dolaskom migranata na svoja vrata, Evropa "istrajava u odugovlačenju. Evropska zajednica, rastrzana nacionalističkom sebičnošću, ponekad djeluje blokirano i nekoordinisano, umjesto da bude pokretač solidarnosti", rekao je papa u govoru u predsjedničkoj palati pred političarima, predstavnicima diplomatskog kora i civilnog društva.

Papa je danas doputovao u dvoipodnevnu posjetu Grčkoj i to je prva posjeta jednog pape Atini u posljednjih 20 godina.

Papa će danas održati još dva govora, predstavnicima grčke pravoslavne crkve i potom Rimokatoličke crkve.

Predviđeno je da će papa Franja tokom posjete boravit i na Lezbosu, gdje će se sastati sa migrantima i tražiocima azila koji su tamo smješteni u izbjegličkom kampu.

Papa je doputovao u Atinu sa Kipra gdje je tokom posjete pozvao na pomirenje pravoslavih i katoličkih hrišćana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније