Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ I. P. ]

09. 12. 2021. 09:51   >>  09:52

PUTIN PORUČIO

Širenje NATO-a na istok neprihvatljivo za Rusiju

Predsjednik Rusije Vladimir Putin ocijenio je da je širenje NATO na istok, što uključuje i Ukrajinu u Alijansi, vrlo osjetljivo pitanje za rusku bezbjednost.


"Razgovarao sam u utorak sa (Džozefom) Bajdenom o regionalnim problemima, pričali smo i o konfliktu na jugoistoku Ukrajine i još jednoj situaciji, povezanoj sa ovom, koja je vrlo osjetljiva za nas, a to je ekspanzija NATO na istok, uključujući i Ukrajinu", rekao je Putin, prenio je TASS.

Ovo je, za Putina, jedno od ključnih pitanja za rusku bezjednost, gledano i na duže staze.

"Razgovarali smo na tu temu neumorno. Javno, upozoravamo naše partnere da to nije prihvatljivo za nas. Naravno, svaka zemlja ima pravo da izabere koji joj je najbolji način da osigura svoju bezbjednost, ali to mora biti učinjeno na način koji ne krši interese druge zemlje", dodao je predsjednik Rusije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније