Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ R.B. ]

09. 12. 2021. 13:43   >>  13:44

BORELJ PORUČIO

Sankcije SAD važan korak protiv kriminala na ZB

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjsku politiku i bezbjednost Žozep Borelj poručio je da su sankcije SAD protiv 16 pojedinaca i 24 subjekta povezanih sa aktivnostima transnacionalnog organizovanog kriminala u Evropi i zapadnoj hemisferi, važan korak u borbi protiv organizovanog kriminala na Zapadnom Balkanu.

„Razbijanje transnacionalnih kriminalnih mreža doprinosi bezbjednosti, stabilnosti i unaprjeđuje vladavinu prava u čitavom regionu. EU je u potpunosti angažovana na ostvarivanju ovog zajedničkog cilja“, naveo je Borelj na Tviteru.

Na pitanje novinara u Briselu da li bi EU treblo da slijedi primjer SAD i uvede sankcije, portparol EK Peter Stano je kazao da EU ima svoju politiku sankcija koja se primjenjuje u skladu sa prioritetima zajedničke vanjske i bezbjednosne politike.

„Svaku odluku i diskusiju o sankcijama preduzimaju zemlje članice, i ona zahtjeva konsenzus zemalja članica... Sve diskusije o sankcijama, bilo da su planirane, da se sprovode ili da su u toku, odvijaju se u atmosferi povjerljivosti i ne komentarišemo ih javno“, kazao je Stano.

Ivan Mijanović, dopisnik RTCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније