Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (MINA) ]

11. 12. 2021. 16:09   >>  16:10

BRAZIL

Zatvorske kazne zbog smrti 242 ljudi u noćnom klubu

Brazilski sud osudio je četiri osobe na duge zatvorske kazne zbog smrti 242 ljudi, koji su poginuli u požaru 2013. godine. Požar je počeo kada su članovi benda koji su nastupali u noćnom klubu Kiss, u južnom gradu Santa Maria, upalili baklje koje su osvjetljavale plafon.

Došlo je do stampeda i većina žrtava je umrla od udisanja dima. Dva vlasnika kluba i dva člana benda proglašeni su krivima za ubistvo i pokušaj ubistva, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Policijska istraga pokazala je da su varnice iz baklje, koju je na bini zapalio bend Gurizada Fandangueira, zapalile izolacijski materijal u noćnom klubu, koji je zauzvrat proizvodio otrovne pare.

Prema nalazima, objekat nije imao ispravne aparate za gašenje požara i signalizaciju za hitne slučajeve.

Zvaničnici su otkrili da postoje samo dva izlaza u slučaju nužde. Požar se dogodio tokom univerzitetske zabave, a većina žrtava su studenti između 17 i 30 godina.

Na suđenju su saslušani iskazi 14 preživjelih i 19 drugih svjedoka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније