Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (Slobodna Evropa) ]

13. 12. 2021. 17:58 >> 18:00

BERLIN

Njemačka daje 60 milijardi za klimatski fond

Nova njemačka vlada usvojila je u ponedjeljak dodatni budžet od 60 milijardi eura za klimatski fond da bi omogućila dodatne investicije u prelazak na zelenu ekonomiju, saopštili su zvaničnici. Dodatni budžet je usvojio jednoglasno kabinet kancelara Olafa Šolca. Iznos od 60 milijardi u ovogodišnjem budžetu biće usmjeren za buduće troškove iz fonda za klimu i transformaciju.

Ovu odluku usaglasili su prošlog mjeseca partneri u vladajućoj koaliciji - Socijaldemokratska partija, Zeleni i Slobodne demokrate.

Stranke su se dogovorile da će, u skladu sa ovlašćenjima u periodu pandemije, biti moguće uvoditi privremenu suspenziju ograničenja zaduživanja. 

Planirano je da se novac uloži u stanice za punjenje električnih vozila, bolju izolaciju objekata i digitalizaciju ekonomije.

Pored ovih 60 milijardi euura, vlada je odlučila da preusmjeri i 18 milijardi eura poreskih prihoda od ekoloških taksi i trgovanja ugljeničnim emisijama u klimatski i tranformacioni fond za sljedeću godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније