Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ B.B. ]

01. 01. 2022. 12:26 >> 12:27
2

AMERIČKI PREDSJEDNIK

Bajden sjutra razgovara sa Zelenskim

Američki predsjednik Džozef Bajden razgovaraće sjutra sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Bajden je u petak rekao da je stavio do znanja ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tokom telefonskog razgovora da "ne može da krene na Ukrajinu".

On je naveo da, ukoliko Putin krene na Ukrajinu biće žestokih sankcija i Amerika će povećati prisustvo u Evropi sa NATO saveznicima, prenio je Rojters.

Njih dvojica su razgovarali u četvrtak uveče 50 minuta telefonom.

"Stavio sam do znanja Putinu da ako napravi bilo kakav potez, ako krene na Ukrajinu, suočiće se sa žestokim sankcijama. Povećaćemo prisustvo u Evropi, zajedno sa NATO saveznicima, i platiće veliku cijenu za takav potez", kazao je Bajden.

On je rekao da se Putin složio oko "tri velike konferencije" sljedećeg mjeseca, u kojima će učestvovati visoki zvaničnici obje strane, koji će pokušati da nađu rješenje, dodavši da očekuje napredak iz tih razgovora.

Upitan da kaže da li se Moskva suočava sa mogućim sankcijama ukoliko zadrži vojsku na granici, Bajden je odgovorio da "ne želi u javnosti o tome", još jednom naglasivši da Putin "ne smije nikako da krene na Ukrajinu".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније