Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Mina ]

12. 01. 2022. 09:07 >> 09:08

ZELENSKI

Ukrajina spremna na odluke koje će okončati sukob

Ukrajina je spremna da na novom samitu lidera te države, Rusije, Francuske i Njemačke donese neophodne odluke za okončanje rata u regionu Donbasa na istoku te zemlje, izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

"Vrijeme je da se dogovorimo o prekidu sukoba i spremni smo za neophodne odluke tokom novog samita lidera četiri zemlje", navodi se u saopštenju Zelenskog, prenose agencije.

U međuvremenu, šef njegovog kabineta Andrij Jermak izjavio je da Kijev želi dogovor o mjerama kao što su primirje i razmjena zarobljenika.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba je poslije sastanka sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom izjavio da Ukrajina i SAD ostaju jedinstvene u nastojanju da diplomatskim putem rješavaju sukob sa Moskvom i blisko sarađuju na odvraćanju ruske agresije.

Kuleba je razgovarao sa Blinkenom dan nakon što su SAD na pregovorima u Ženevi pozvale Rusiju da povuče oko 100 hiljada svojih vojnika raspoređenih duž ukrtajinske granice.

"U jeku ovonedjeljnih diplomatskih kontakata sa Rusijom, Ukrajina i SAD ostaju ujedinjene u traganju za diplomatskim putem deeskalacije. Nastavljamo blisku saradnju kako bismo spriječili dalju rusku agresiju", napisao je Kuleba na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније