Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B. ]

14. 01. 2022. 21:52   >>  21:54

MINISTAR SAOPŠTIO

Finska ne pregovara o članstvu u NATO

Finska ne planira da se pridruži NATO-u, izjavio je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Peka Havisto (Pekka Haavisto), usred pojačanih bezbjednosnih tenzija između njenih susjeda Rusije i Ukrajine.

"Finska ne razgovara o pridruživanju NATO-u i nema takav plan u budućnosti... Bezbjednosna politika Finske ostaje nepromijenjena", rekao je Havisto novinarima na poslije sastanka ministara spoljnih poslova Evropske unije u Francuskoj, prenijela je agencija Rojters na svom sajtu.

Komentarišući upozorenje poljskog ministra spoljnih poslova da je Evropa bliža ratu nego što je bila u posljednjih 30 godina, Havisto je rekao da razumije pritisak pod kojima su Ukrajina i Poljska zbog nagomilanih bezbjednosnih tenzija na njihovim granicama.

"Ali nadam se da nismo u takvoj situaciji", rekao je Havisto.

Interes Finske i Švedske za članstvo u NATO-u bio je tema međunarodne rasprave ove nedjelje dok su ruski i američki zvaničnici razgovarali o bezbjednosnoj politici u Ženevi.

Švedska i Finska nisu članice Alijanse, ali sarađuju sa njom kao partnerske države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније