Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ R.B. ]

16. 01. 2022. 17:55 >> 17:56

OTMIČAR UBIJEN

Oslobođeni taoci iz sinagoge u Teksasu

Taoci, koje je satima u sinagogi u Teksasu držao naoružani otmičar, uspješno su spašeni i nijesu povrijeđeni, kazao je šef policije Kolivila Majkl Miler. On je rekao da je otmičar ubijen.

 Vjeruje se da je napadač upao u sinagogu tokom vjerske službe, a cijela situacija je trajala više od deset sati, prenosi Glas Amerike.

Naoružani muškarac je najprije četvoro ljudi, uključujući i rabina, uzeo za taoce.

Tokom višesatnih pregovora sa policijom, jedan od talaca je pušten, a troje ih je ostalo zatočeno.

Novinari koji su izvještavali sa lica mjesta čuli su pucnje i eksplozije, a ubrzo potom je guverner Teksasa Greg Abot objavio da je kriza završena.

FBI nije objavio šta je uzrok smrti napadača.

Britansko ministarstvo je, u odgovoru televiziji Skaj njuz, potvrdilo da je u Teksasu stradao britanski državljanin, ali nije eksplicitno odgovorilo na pitanje da li je on otmičar.

Policija Kolivila je došla po pozivu u subotu oko deset sati 40 minuta po lokalnom vremenu, za vrijeme službe u sinagogi koja je bila prenošena uživo na internetu.

Pregovarači FBI su brzo uspostavili kontakt sa otmičarem koji je iznio zahtjev da razgovara sa jednom zatvorenicom u federalnom zatvoru.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden pohvalio je hrabrost lokalne, državne i federalne policije.

"U narednim danima ćemo saznati više o motivima otmičara. Ali, želim da budem jasan - suprotstavićemo se svakom ko širi mržnju, antisemitizam i ekstremizam u ovoj zemlji", saopštio je Bajden.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније