Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ TVCG ]

17. 01. 2022. 20:19 >> 20:34

SUMNJA NA NAPAD DRONOM

Najmanje tri osobe poginule u eksplozijama u Abu Dabiju

Najmanje tri osobe izgubile su život, a šest je ranjeno u eksplozijama u Abu Dabiju. Odgovornost za napade preuzela je jemenska grupa Huti povezana s Iranom.

Pakistanac i dvojica Indijaca ubijeni su u eksploziji koja se dogodila u industrijskom području glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prema policijskim izvještajima ekspolozije su uzrokovali dronovi.

"Istraga je u toku. Sačekajmo i vidimo šta će otkriti”, ministar energetike Ujedinjenih arapskih emirata Suhail al-Mazruei.

U međuvremenu su jemenski pobunjenici, Huti, koji se bore protiv koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, preuzeli odgovornost za napad. Poznavaoci prilika kažu da je napad u velikoj mjeri podsjetnik na veoma složenu situaciju u tom dijelu svijeta, što se moglo vidjeti i kroz nekoliko primjera ranijih, sličnih, napada u Saudijskoj Arabiji. Ono što ističu kao interesantnu činjenicu je tajming današnjeg napada.

„Jer, s jedne strane, nedavno je bilo dosta diplomatskih aktivnosti između UAE i Irana, napora da se postigne nekakav dogovor. Mislim da postoji zabrinutost u cijelom regionu zbog sporosti pregovora između Irana i SAD. Sve strane su zabrinute da bi oni mogli propasti., a što bi dodatno podiglo tenzije u regionu.”

UAE su prisutni u Jemenu od početka 2015. godine i bili su ključni član koalicije predvođene Saudijskom Arabijom koja je pokrenula napade na Hute. Iako su Emirati u međuvremenu smanjili broj trupa u toj zemlji, ipak nastavljaju da budu aktivno angažovani u ratu i podržavaju ključne aktere koje se bore protiv Huta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније