Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Mina ]

18. 01. 2022. 11:10 >> 11:12

OD 10. DO 20. FEBRUARA

Zajedničke vojne vježbe Rusije i Bjelorusije

Zajedničke vojne vježbe Rusije i Bjelorusije biće održane od 10. do 20. februara, saopštilo je bjelorusko Ministarstvo odbrane.


Trupe će vježbati suzbijanje spoljne agresije i borbu protiv terorizma, posebno ojačavanje djelova granice na mogućim pravcima ilegalnog ubacivanja militanata na teritoriju Bjelorusije i presijecanje kanala za snabdijevanje oružjem i municijom, prenose RIA Novosti.

Zamjenik ruskog ministra odbrane Aleksandar Fomin kazao je da će, u cilju provjere funkcionisanja jedinstvenog PVO sistema Saveza Rusije i Bjelorusije, u zonu vježbi biti prebačeno 12 Su-35, dva diviziona S-400 i jedan Pancir-S.

Vježbe će biti izvedene na pet poligona i četiri aerodroma.

Održavanje zajedničkih vojnih vježbi dvije zemlje u ponedjeljak je najavio predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Vježbe će biti održane usred rastućih tenzija između Rusije i Zapada zbog situacije u i oko Ukrajine.

Zapad optužuje Rusiju da priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moskva kategorički odbacuje te tvrdnje i zahtijeva garancije NATO-a da se neće širiti dalje na istok.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније