Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

24. 01. 2022. 16:08 >> 16:09

ZBOG SNIJEGA

Privremeno prekinut saobraćaj na istanbulskom aerodromu

Saobraćaj je privremeno prekinut danas na aerodromu u Istanbulu, jednom od vodećih u Evropi, zbog velikih snežnih padavina, javila je uprava za civilnu avijaciju.

Generalna uprava civilnih aerodroma objavila je preko Tvitera da su operacije aerodroma privremeno zaustavljenje zbog vanrednih uslova zbog kojih je smanjena vidljivost na pistama i da će biti nastavljene u 18 sati po lokalnom vremenu (16 sati po srednjeevropskom vremenu).

Oko hiljadu aviona se ukrsti svaki dan na istanbulskom aerodromu Havilimani koji se nalazi na evropskoj strani na oko 40 kilometara sjeverozapadno od centra grada, blizu Crnog mora.

Drugi aerodrom na azijskoj strani Sabiha Gekčen redovno radi danas mada ima kašnjenja.

U 2021. godini aerodrom Istanbul Havilimani primio je 37 miliona putnika, prema navodima turskog ministarstva saobraćaja, što ga čini najvećim aerodromom u Evropi povezanim sa centralnom Azijom, Bliskim istokom i Afrikom.

Ovo je prvi put da je saobraćaj na aerodromu prekinut od njegovog otvaranja u 2019. godini, naveli su zvaničnici civilne avijacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније