Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 02. 2013. 17:58   >>  21:08

ZATVORENA BIRALIŠTA

Anketa:Ljevica u prednosti u Italiji

Italijanska lijeva koalicija s Pjerom Luiđijem Bersanijem na čelu vodi sa 34,5 odsto glasova u odnosu na desnu koaliciju Silvija Berluskonija koja je osvojila 29 odsto glasova na opštim izborima održanim juče i danas, pokazuje anketa obavljena na izlasku s birališta televizije Skaj TG-24.

Prema toj anketi, ljevica će takođe imati većinu u gornjem domu parlamenta, Senatu, sa 163 mjesta, odnosno pet više od apsolutne većine  - 158 mjesta.

Prema anketi javne televizije RAI, lijeva koalicija ima između 35 i 37 odsto glasova, a Berluskonijeva desna koalicija između 29 i 31 odsto.

 

 

Treće mjesto sa skoro 20 odsto glasova za Predstavnički dom, sve ankete daju protestnom Pokretu pet zvjezdica komičara Bepa Grila, koji je počeo da se bavi politikom. Koalicija centra dosadašnjeg premijera Marija Montija je na četvrtom mjestu sa skoro 10 odsto glasova.

Birališta u Italiji zatvorena su u 15 sati poslije dvodnevnog glasanja.

 

Prve projekcije zasnovane na djelimičnom prebrojavanju glasova očekuju se u narednih nekoliko sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније