Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 12. 2013. 16:46 >> 16:47

REKONSTRUKCIJA VLADE

Kuvajt: Svi ministri podnijeli ostavke

Svi ministri kuvajtske vlade proslijedili su svoje ostavke premijeru El Džaberu el Mubaraku el Hamadu el Sabahu.

 

"Primio sam zvanično pismo od vlade u kojem se kaže da neće prisustvovati sutrašnjoj sjednici parlamenta i da su ministri podnijeli ostavke", rekao je predsjednik parlamenta Marzuk el-Ganim na današnjoj konferenciji za novinare, prenosi Al Džazira.

On je dodao da se nada da će "za dobro Kuvajta" premijer šeik Džaber el Mubarak el Sabah uspjeti u rekonstrukciji vlade.

Kuvajtski mediji izveštavali su prošle nedjelje da se El Sabah sprema za veliku rekonstrukciju vlade.

Kabinet od 16 ministara formiran je početkom avgusta poslije prijevremenih parlamentarnih izbora, sazvanih pošto je ustavni sud poništio rezultate prethodnih izbora i naložio raspuštanje parlamenta zbog proceduralnih grešaka.

Neki ministri su došli na udar poslanika, od kojih su neki uputili desetak zahtjeva za ispitivanje članova vlade, uključujući i premijera.

Današnja odluka ministara kuvajtske vlade objavljena je nekoliko sati pošto je ustavni sud presudio da su ovogodišnji parlamentarni izbori bili legalni. On je odbacio prigovore koji su mogli da dovedu do raspuštanja parlamenta i novih izbora.

Poslije julskih izbora konstituisan je parlament za koji se ocjenjuje da je više bio pod kontrolom vlade nego što su to bili neki od prethodnih saziva, što je pobudilo nade da će ekonomski razvojni projekti krenuti naprijed u toj naftom bogatoj zemlji Persijskog zaliva.

Izbori su održani poslije reforme izbornog sistema.

Kuvajt se od početka 2006. suočava s političkim krizama koje su rezultirale ostavkama desetak vlada i raspuštanjem parlamenta u šest navrata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније