Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 02. 2013. 22:05   >>  22:01

OPOZICIJA

Protestni marš u Kijevu za Timošenko

Na protestu je zatraženo oslobađanje nekadašnje šefice vlade i brža evropska integracija države.

Nekoliko hiljada Ukrajinaca protestiralo je danas u Kijevu protiv, kako tvrde, političke represije predsjednika Viktora Janukoviča. Opozicija je organizovala protest u trenutku dok u Briselu traje ključni samit Evropska unija - Ukrajina, kojem prisustvuje i predsjednik Janukovič.

 

Blizu 5.000 osoba učestvovalo je u protestnom maršu na centralnim ulicama u prijestonici prije nego što su se okupili na glavnom trgu.

Proteste su organizirala tri opoziciona pokreta - partija pritvorene bivše premijerke Julije Timošenko, partija proslavljenog boksera Vitalija Kličkova - Udar, kao i nacionalistička partija Svoboda.

Na protestu je zatraženo oslobađanje nekadašnje šefice vlade i brža evropska integracija države, prenosi AFP.

Okupljeni su vikali "Sloboda za Juliju" i "Napolje s bandom", a u rukama su držali zastave i slike Timošenko

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније