Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 02. 2013. 22:38   >>  22:43

OPREČNE ANKETE

Berluskoni vodi u trci za Senat

Ankete pokazuju da koalicije Berluskonijevog Naroda slobode i Sjeverne lige vode po broju glasova na nacionalnom nivou.

Koalicija desnog centra, koju vodi bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi vodi u trci za senat, prema novim projekcijama televizijskih stanica nakon što je danas popodne počelo prebrojavanje glasova sa italijanskih izbora.

 

 

Ankete stanica La 7, SkyTG24 i državne televizije RAI pokazuju da koalicije Berluskonijevog Naroda slobode i Sjeverne lige vode po broju glasova na nacionalnom nivou.

Projekcije stanice La 7 Berlusconijevoj koaliciji daju prednost u ključnim regijama Lombardiji, Siciliji i Kampaniji.

Projekcije označavaju promjenu ranijih predviđanja telefonskih anketa koje su pokazivale da lijevi centar snažno vodi u oba doma parlamenta.

Temeljena na malom uzorku od 47 miliona birača predviđanje televizije RAI pokazalo je da Berluskonijeva koalicija vodi 2 procenta ispred lijevog centra Pier Luiđija Bersanija u senatu.

Pokret komičara Bepa Grila je na trećem mjestu.

Poslanici italijanskog gornjeg doma, senata, biraju se po regijama što znači da će konačna podjela poslaničkih mjesta zavisiti od pojedinačnih rezultata po regijama a ne ukupnim na nacionalnom nivou.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније