Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 12. 2013. 19:44 >> 19:45

EGIPATSKE VLASTI

"Morsijevci" od danas teroristi

Privremena egipatska vlada proglasila je Muslimansko bratstvo, iz čijih redova dolazi i svrgnuti egipatski predsjednik Mohamed Morsi, terorističkom organizacijom i zabranila sve njene aktivnosti.

“Kabinet proglašava Muslimansko bratstvo terorističkom organizacijom. Proglašeni su teroristima unutar i van Egipta”, navodi se u saopštenju koje je danas uputio egipatski ministar obrazovanja i zamjenik premijera Hisam Isa.

On je naglasio da će egipatske vlasti krivično goniti one koji pripadaju toj ogranizaciji, koji je finansiraju i promovišu njene aktivnosti.

Inače, Muslimansko bratstvo organizuje svake sedmice proteste nakon što je 3. jula ove godine sa vlasti svrgnut Morsi.

Privremena egipatska vlast je takođe optužila Muslimansko bratstvo za nedavne terorističke napade u Egiptu dok čelnici te organizacije uporno odbacuju takve optužbe.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније