Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 02. 2013. 10:25 >> 10:20

IZBORI

Italija: Većina ipak ljevici

Italijanska lijeva koalicija na čelu s Pjerluiđijem Berzanijem osvojila je većinu glasova na izborima za donji dom parlamenta.

Na osnovu 99,9 odsto prebrojanih glasova, koalicija ljevice dobila je 29,55 odsto glasova, dok je koalicija desnice Silvija Berluskonija 29,18 odsto glasova, prenose agencije.

U gornjem domu parlamenta, Senatu, ljevica će imati 97 mjesta sa 31,63 odsto osvojenih glasova, dok će desnica, zbog specifičnog sistema glasanja za Senat, gdje se mjesta dodjeljuju na osnovu broja glasova osvojenih po regionima, imati 110 mjesta, iako je dobila manju podršku na izborima (30,71 odsto).

Treće mjesto u trci za Predstavnički dom, prema prvim rezultatima, osvojio je Pokret pet zvjezdica komičara Bepa Grila.

Birališta u Italiji zatvorena su juče, poslije dvodnevnog glasanja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније