Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 02. 2013. 11:17 >> 11:11

NOVA AFERA?

Naručite sabljarku, dobijete ajkulu

Trećina uzoraka pakovanja morske ribe, od ukupno 1.200 na tržištu SAD-a, nepravilno je označena i neusklađena sa preporukama zdravstvenih vlasti, stoji u istraživanju američke nevladine organizaicije „Oceana“.

Riječ je o jednom od najznačajnijih ispitivanja proizvoda mora u od 2010. do 2012, koje je obuhvatilo uzorke sa 674 prodajna mjesta u 21 državi u SAD, piše francuski Figaro.

Od 120 uzoraka pakovanja crvenog snapera, na primjer, samo sedam je zaista sadržavalo ovu vrstu ribe.

Studija je otkrila i da je u 2011. 28 odsto bakalara proizvedenog u Irskoj bilo netačno etiketirano, jer je bilo riječ o manje skupoj ribi, slabijeg kvaliteta.

Na Mediteranu, kada se naruči sabljarka, može se dobiti ajkula. Ako je ukus i izgled sličan, cijene su vrlo različite, navodi se u istraživanju.

Savjetnik američkog Insituta za istraživanje i razvoj, stručnjak za geografsko porijeklo vodozemaca Filip Kari smatra da je slučaj sa ribom jednako ozbiljan kao i onaj sa konjskim mesom i govedinom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније