Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 02. 2013. 11:40   >>  11:34

TIHI UBICA

Poljska: 76 radnika otrovano ugljen-monoksidom

Čitava smjena od 76 radnika u jednoj prehrambenoj fabrici na sjeveru Poljske otrovala se ugljen-monoksidom, a njih 73 je hitno prevezeno u bolnice.

 

Sedmoro radnika je sa simptomima teškog trovanja.

Vatrogasci su evakuisali fabričku halu u kojoj su izmjerili deset puta veće vrednosti ugljen monoksida od dopuštnih, kao i prodavnicu u kojoj se prodaju prerađevine od voća i povrća.

Za sada nije razjašnjen uzrok tako visoke koncentracije otrovnog gasa, a samo se pretpostavlja da krivac mogu da budu gasovi iz motora teretnih vozila u hali.

Tihi ubica, kako Poljaci zovu ugljen-monoksid, jer nema ni boje ni mirisa, krivac je za smrt više od 100 ljudi svake grejne sezone, a policija i Vatrogasna straža svake zime podsjećaju Poljake da provjeravaju stanje grejnih instalacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније